Katedra Irodalomverseny – országos döntő

2022. jún 9.
2021/2022
b

2022. június 7-én, új helyszín, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem adott otthont a Katedra Irodalomverseny országos döntőjének, melyen iskolánkból az I. kategóriában két csapat is versengett.

A csapatokat  5. osztályos tanulók alkották, akik Szabó Borbála A János vitéz-kód című rendkívül izgalmas regényével ismerkedhettek meg a tanév folyamán. Az írónő ötletes, egyedi stílusban fésülte össze a János vitéz eredetijét a Berti karakterét is tartalmazó alternatív változattal.

A versenynek, mely 4 fordulóból állt, nem titkolt célja az, hogy a tanulókat olvasásra ösztönözze, megszerettesse velük az irodalom világát. Az olvasás által szaporodjon szókincsük, s formálódjon a jellemük. A feladatok összeállításánál nagy hangsúlyt kapott a szövegértés, s ez a versenyzőktől alapos odafigyelést és utánajárást igényelt.

Az 55 csapatból a legfelkészültebb 20 csapat jutott el az országos  döntőig, köztük a mi ötödikeseink, a Czuczoros dinnyék és A 3 Einstein csapata. Így a döntőben is megmutathatták kreativitásukat, felkészültségüket az egyes feladatok megoldásánál.

A nagyon szoros versenyben mindkét csapat eredményes lett: a Czuczoros dinnyék – Agh Adelin, Agh Lili, Páleník Lili az 5. helyen, A 3 Einstein – Peško Viktória, Sztarovics Anna, Veladi Jázmin Noémi a 9. helyen végeztek.

Gratulálunk az eredményhez, büszkék vagyunk Rátok!

 

Horváth Melinda és Illés Ildikó, pedagógusok