Elismerés a Tehetségnapon

2018. június 8.
2017/2018
Elismerés a Tehetségnapon

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége megrendezésében került sor idén a IV. Felvidéki Tehetségnapra 2018. június 7-én Tornalján, a Kazinczy Ferenc Alapiskolában. Idén a  Tehetségnagykövet címet az SZMPSZ Vadkerti Imrének ítélte oda.

A díjazásra az iskolák diákcsoportokat javasolhattak, amelyek tagjai (6-18 éves korig) tehetségükkel, adottságukkal, munkájukkal kitűnnek társaik közül, egy-egy területen országosan bizonyították rátermettségüket.

Jelölni az alábbi kategóriákban lehetett: természettudományok, társadalomtudományok, magyar nyelv és irodalom, zeneművészet, képzőművészet, előadóművészet, sport és mozgáskultúra.

Iskolánkból az alábbi összetételű diákcsapatot javasoltuk a díjra, melyet el is nyertek:  Bárczi Laura (IX. A), Benyovszky Adél (IX. A) és Ember Mónika (VIII. B), felkészítő pedagógusuk Liszka Éva.

A lányok méltatása:

Az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola Csudagyerekek  csapat tagjai Bárczi Laura, Benyovszky Adél /kilencedikesek/és Ember Mónika /nyolcadikos/.

A lányok a Katedra Irodalomverseny II.kategória országos döntőjén tavaly 2., illetve  idén 1.helyzést értek el. Kezdettől fogva céltudatosan készültek a megmérettetésre. Nemcsak az irodalmi felkészültségüket, hanem a kreatív feladatok révén az összefüggések felismerésének képességét, a logikus gondolkodásukat, az együttműködési készségüket is meg kellett mutatniuk. Az értékrendjükben erősödött az anyanyelvi kultúra, különösen az irodalom iránti szeretet. A sikerhez az is hozzájárult, hogy  a lányok  érdeklődési köre hasonló. Az olvasás számukra igényes szórakozás, szinte mindennapi szokássá vált.

E versenyen kívül évek óta sikeresen szerepeltek a Szép Magyar Beszéd és a Tompa Mihály Vers-és Prózamondó versenyen . Mónika  kellemes hangjával a közönségét mindig  elkápráztatja. Adél újságírói tehetségével tűnik ki, az  idei Médiasztár  országos  vetélkedőn  elnyerte  az év diákújságírója címet. A Katedra esszéíró pályázatain többször is dobogós helyezést ért el. Laura az érsekújvári Kis Zúgó és a nagykéri Mórinca néptáncegyüttes tagja. A természettudomány is közel áll hozzá. A Sajó Károly Kárpát-medencei  környezetvédelmi  csapatverseny  felvidéki döntőjében 5. és a Tudok Felvidéki  Regionális  Konferencián 3. lett.

Gratulálunk az elismeréshez!