Beíratás

Kedves érdeklődő szülők!
A Czuczor Gergely Alapiskola beiratkozási sokrétű tájékoztatóját olvashatják iskolánk honlapján, amellyel bemutatjuk nagymúltú intézményünk oktató-nevelő filozófiáját, közösségünk mindennapi életét, hátterét és lehetőségeit, amelyek reményeink szerint meggyőzik Önöket, arról, hogy bennünket válasszanak gyermekeik számára az elkövetkező 9 évre. Iskolánk egy patinás történelmi épületben székelő modern oktatási intézmény. 
Bárhol is teltek az óvodásévek, az iskolaválasztás manapság óriási kérdés. Mindnyájan a legjobbat szeretnénk gyermekeiknek. Legyenek gyerekbarát közegben, szakmailag jól felkészült, tapasztalt pedagógusok foglalkoztassák őket. 
A sok tervezett feladat mellett hagyjuk meg nekik a gyermekkor játékát és örömét, valamint anyanyelvüket…
A magyar iskola mellett való döntés elsősorban anyanyelvi kérdés. Azok a gyermekek, akiknek szüleik nem az anyanyelvükön biztosítják az oktatás lehetőségét, több szempontból is nehezebb helyzetbe kerülnek az iskolában. Az első évben, amely egyébként is meghatározó a gyermek számára, a szlovák tannyelvű iskolában csupán a nyelvet tudja elsajátítani saját képességei szerint, miközben a tananyaggal lemarad, ezért fontos, hogy egyforma rajtvonalra állítsuk gyermekeinket, hogy anyanyelven tudják elsajátítani a szükséges tudást és képességeket. A mi iskolánk mindehhez szeretetteljes, modern és biztonságos hátteret kínál.

Kedves szülők!
Kívánok Önöknek bátorságot és hitet, józan ítélőképességet, tiszta lelkiismeretet a helyes döntés meghozatalához. 

                                                                        PaedDr. Priskin Zoltán
                                                                              iskolaigazgató