Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2023. március 30.
2022/2023
b

2023. március 22-én valósult meg a Komáromban, a Selye János Gimnázium dísztermében a Zrínyi Ilona Matematikaverseny ünnepélyes díjkiosztója, melyre iskolánk 5 tanulója kapott meghívót az elért eredményeik alapján. 
A negyedik osztályosok egyéni versenyében Peternai Áron (4.B) 95 ponttal a 4. helyen, Haris Ádám (4.B) pedig 105 ponttal a 2. helyen (mindössze két ponttal lemaradva az elsőtől) végeztek. Halász Borbála (4.B) 80 pontjával 17. helyezett volt. Összesítésben (évfolyamonként és iskolánként a 3 legjobb eredményét számították be) ők hárman nyerték meg a negyedik osztályosok csapatversenyét 15 pontos előnnyel a második helyezett előtt. 
Az ötödikesek egyéni versenyében Kis Vince (5.B) ugyanannyi pontot szerzett, mint az őt megelőző tanuló. Vince csak azért szorult a 2. helyre, mert több volt a hibás feladata, mint riválisának. 
A hatodikosok között Jaruska Dorka (6.B) is jól szerepelt, ő egyéniben 4. helyezett lett. Csapatversenyben a hatodikosok szintén a 4. helyen végeztek.
Sajnos az országos döntőbe egyik tanulónk sem jutott be, de ehhez a kiváló teljesítményhez és a sikeres szerepléshez minden résztvevőnek szívből gratulálunk!