Játsszunk együtt - 2. foglalkozás - Számok és betűk világa

2023. február 13.
2022/2023
b

2023. február 10-én, délután négy órától iskolánkban újból találkoztak az iskolába készülő nagycsoportos óvodások. A játékos matematikai foglalkozás vidám farsangi hangulatban zajlott. Először Hamupipőke szerepébe bújva válogatták ki a színes lencséket, borsókat majd a csipeszfogó játékban próbálhatták ki ügyességüket, számolási készségüket. A két játék után tetszés szerint birtokba vehették a matematika órán használt segédeszközeink egy részét, mint pl. a szivacs építőkockákat, színes rudakat, a lépegetőt, a robot méhecskéket, a százas táblát. A foglalkozás végén vidám farsangi zene kíséretében részt vehettek egy mókás fotózáson is. 
Egy rövid ismerkedést követően a leendő elsősök mozgással egybekötött mondókákkal és a betűk hangoztatásával foglalkoztak. Az interaktív feladatok sem maradtak el. Rajzos feladatokon kipróbálhatták a tábla használatát is. Szükség volt a gyerekek megfigyelőképességére is, hogy képeket, betűket tudjanak összerakni. Mindezeket a feladatokat jó hangulatban, játékosan végezték. Örülünk, hogy együtt tekinthettünk be Veletek a Számok és Betűk világába. 
Míg a foglalkozások tartottak a szülők Melecski Júlia gyógypedagógussal beszélgettek az iskolaérettségről.
Köszönjük, hogy a Cseperedő program – Szülők iskolájának a mi intézményünk is otthont adott. A szülőknek, hogy ismét elkísérték gyermekeiket. Bízunk benne jól érezték magukat.
Nagyon sok szeretettel várunk vissza minden kis leendő elsőst szüleivel együtt a 3.foglalkozásra március 10-én.

Balogh Zsuzsanna, Bukai Livia, Kollár Erzsébet és Németh Zsuzsa tanitó nénik