Járási sakkversenyen remekeltek a Czuczorosok

2022. november 20.
2022/2023
b

Kétéves kényszerpihenő (COVID19) után az érsekújvári BAŠTA sakk-klub rendezésében került sor a CSEMADOK székházban az alap- és középiskolások járási sakk-bajnokságára.
November 14-én 9 órakor Rudolf Habrda versenyrendező megadta a jelet, hogy a fekete bábukkal játszó lányok és fiúk elindítsák a sakkórákat.
A 39 versenyző tanuló járásunk minden szegletét képvislete. Összesen 7 fordulóban az ún. Svájci – sorsolási rendszerben, partinkénti 10+10 perc játékidőben küzdöttek az érmekért.
Iskolánkat a szeptember óta sakk-körben tevékenykedő Adamovics Damián (8.B), Alexovič Márk (8.B) valamint Staňo Leila (6.B) és Ševčík Bella (7.A) képviselték.
Koradélután a bátran küzdő lányok a két legfényesebb érmet vehették át!
Ševčík Bella 3 ponttal az alapiskolás lányok kategóriájában  az első helyen végzett az azonos pontszámú, de kevesebb segédponttal rendelkező Staňo Leila elött! 
Mindkét diáklány a decemberben Nyitrán megrendezendő kerületi fordulóba minősítette magát! Gratulálunk! Kitartást és sok sikert kívánunk a kerület versenyben!
A fiúk versenyében nagyobb volt a konkurencia, mégis a két nyolcadikos diákunk az abszolút sorrend első negyedében végzett, ami szintén kiváló eredmény és bizakodásra ad okot a jövő évi szereplést tekintve.
Nagy köszönet a szakkört vezető felkészítőnek, Alexovics Gábornak!