Czuczor - hét

2023. március 20.
2022/2023
b

2023.március 17-én az 5. évfolyam Andódra látogatott a Czuczor-hét keretén belül. Megnézték az emlékszobát, megkoszorúzták Czuczor Gergely szobrát és elsétáltak oda, ahol régen a szülőháza állt.
A hatodikosok Szímőn megtekintették a Jedlik Ányos emlékszobát, megismerkedtek találmányaival,  megkoszorúzták szobrát és belekóstoltak a szikvízkészítés hagyományos módjába. Végül visszarepültek az időben egy érdekes, retro gyűjtemény segítségével. 😊
Iskolánk hetedikesei a helyi Thain János Múzeumba látogattak el, amelynek Czuczor-szobájában Kovács Katalin múzeumpedagógus beszélt a papköltőről. A kiállítás megtekintése után a "számonkérés" következett. A gyerekek csapatokba rendeződve válaszolták meg a Czuczor Gergely életével és munkásságával kapcsolatos kérdéseket.
A nyolcadikosok számára QR kódos kincskeresést rendeztünk. A kincskeresést a gyerekek öt fős csoportokban oldották meg. A gondosan elrejtett kódokat az iskola épületén belül kellett felkutatni, azokat a megfelelő telefonos applikáció segítségével beolvasni, és a hozzá kapcsolódó kérdéseket megválaszolni. Nagy izgalomban telt a délelőtt. A tanulók a jó megfigyelőkészséget, logikát, illetve egy kis matematikai tudást is igénylő feladatokat nagy élvezettel oldották, miközben szabadon mozoghattak az épület falai között .