Sportszerátadás iskolánkon

2021. november 5.
2021/2022
b

2021.november 4-én került megrendezésre a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által hozzánk is eljuttatott sporteszközök átadása. Magyarország kormánya 2012-től kezdődően jelentős forrásokkal támogatja a külhoni magyarságot szerte a Kárpát-medencében. A támogatás egy célt szolgál: a megmaradást, a szülőföldön való boldogulást, és kiemelt figyelmet szentel az ifjú nemzedéknek. Ezúttal a Magyar Kormány jóvoltából hasznos és sokak számára kedves ajándékban részesülnek a felvidéki magyar iskolák és diákjaik. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága az elkövetkezendő két hónapban 301 magyar nyelven oktató intézmény, alap- és középiskola, szakközépiskola és gimnázium részére jelentős értékű sporteszköz csomagot juttat el. Felvidéken elsőnek Komáromba érkezett meg a nagyvonalú ajándék, ahol ünnepélyes keretek között valósult meg az átadás - október 21-én. 
A tegnapi napon, az érsekújvári járás oktatási intézményeinek képviselői körében került sor a sporteszköz csomagok átadására, amelyet az SZMPSZ Érsekújvári Területi Választmánya valósított meg. 
Mivel a jelenlegi járványügyi korlátozások nem tették lehetővé, hogy egyszerre, egy időben találkozzon az a 21 oktatási intézmény, ahol járásunkban magyar nyelvű oktatás zajlik, ezért az előre kiküldött időbeosztás alapján vártuk az iskolák képviselőit, fél óránkénti érkezéssel.
A sportszercsomagok különféle eszközöket tartalmaztak, amelyeket hazai tornaszakos pedagógusok válogattak össze, külön az alsó tagozatos iskolák, az alapiskolák és a középiskolák számára: labdákat, stoppereket, bójaszetteket, koordinációs készséget-, állóképességet és erőnlétet fejlesztő eszközöket.
Cél, hogy minden magyar intézményben használják gyermekeink épülésére ezeket a segédeszközöket. A diákoknak kívánjuk, hogy sok örömüket leljék az ajándékokban.

Még egyszer szeretném megköszönni iskolánk pedagógusainak, ill. dolgozóinak az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott segítséget.

 

Salgó Gabriella (SZMPSZ ÉTV, elnök)