Rovásírás-vetélkedő a Czuczor napok keretén belül

2022. április 21.
2021/2022
b

Iskolánk rovásírói a tanév eleje óta szorgoskodnak. Az alsó tagozatosok népes tábora mára megismerkedett a teljes rovásábécével, a felső tagozatos diákok pedig a játékos elmélyítés útján ismételték és gyarapították tudásukat. Ahogy az a mai iskolai fordulón is elhangzott: "A társadalmak életében a nyelv olyan eszköz, mely összeköti a jelent a múlttal és a jövendővel. Vissza kell nyúlnunk a múltba ahhoz, hogy a jövőt egészséges alapokra építhessük."

Tették ezt ma iskolánk diákjai is, akik őseink íráskultúráját elsajátítva, bizonyságot tettek annak gyakorlatias használatáról. Óriási elismerés rovásíróinknak a kitartásukért és a heti lelkes szakköri találkozókért. A minap 31-en vettek részt a megmérettetésen. A legfiatalabb másodikosok is remekül helytálltak. A legidősebb generáció előtt is kalapunkat emeljük, hogy immáron nyolcadik éve rendületlenül vesznek részt a magyar rovásíró szakkör életében. Ők a mai nap bemutatták az alsósoknak a folyékony olvasás mesteri szintjét, majd együtt oldottak meg egy rejtvény jellegű feladatlapot. Köszönet a vetélkedő zsűrizésében vállalt szerepért: Krpelán Ágnes, Dékány Anett és Németh Zsuzsanna tanító néniknek.

 

Az iskolai forduló sikeres megoldói:

* alsó tagozaton: 1. Čerňan Eszter, 2. Szolár Zsófia, 3. Valíček Viktória, Leczkési Gábor, Szőke Olivér, Kontár Péter, Balogh Szilvia, Szőke Dániel, Krizsan Lea, Varga Gyula, Sukola Flóra, Jónás Dávid, Szabó Lili, Németh Bálint, Tóth Dominik, Galla Zdenka, Dékány Tamara, Šereš Kiara;

* felső tagozaton: 1.Ördögh Zsófia, 2.Puss Veronika, 3.Bombicz Csenge, Matuška Margaréta, Sztarovics Anna, Pupák Viktória, Mandák Lea, Staňo Leila, Urban Emma, Nyári D.Gergő, Peško Viktória, Csanda Sofia, Čeri Patrícia.

 

Az alsótagozat közönségdíját Bombicz Csenge nyerte el.

 

Ezúton is gratulálunk mindenkinek és hatalmas gratuláció az elért eredményekhez!

 

Salgó Gabriella, szakkörvezető