Rovásírás rajzpályázat

2022. március 15.
2021/2022
b

A váci székhelyű Karolina Katolikus Általános Iskola egy izgalmas pályázatot hirdetett az év elején. Wass Albert, kortárs, erdélyi író, Hagyaték c.regényéből kellett egy megadott részletet átírni rovásírással és szabadon választott technikával illusztrálni azt. 

Iskolánk felsőtagozatos rovásírói közül néhányan nagyon kreatív alkotással pályáztak. Az eredményhirdetés két dobogós helyezést is hozott. Ennek ellenére, az összes pályamunka páratlan szépségű és egyedi alkotás - nagyon büszkék vagyunk diákjainkra. 

 

A pályázatba bekapcsolódó rovásíró diákok:

Peško Viktória (V.A)

Sztarovics Anna (V.A)

Csanda Sofia (V.A)

Staňo Leila (V.B)

Urban Emma (VII.B)

Matuska Margaréta (VII.B)

Bombicz Csenge (VII.B) -> 1.helyezés

Puss Veronika (IX.B)

Mandák Lea (IX.B)

Pupák Viktória (IX.B) -> 2.helyezés

 

Ezúton is gratulálunk mindenkinek.

 

Salgó Gabriella, szakkörvezető

"Nézd ezt a fát. Látod a sok falevelet rajta? Mindegyiknek, még a legkisebbiknek is van mélyen lent a földben egy kis hajszálgyökerecskéje, mely élettel látja el. Ősszel lehull a levél, igaz. Minden ősszel lehull. De annak a kis hajszálgyökerecskének a jóvoltából visszatér újra minden tavasszal. Ha azonban a gyökérszál pusztul el ott a föld alatt, a levelecske nem tér vissza többé, s idő múltával elpusztul a fa is. Mert a gyökérben van az élet, érted? Aki pedig elmegy, nem viheti magával a gyökereket. S akinek nincs gyökere, az elvész..." /Wass Albert: Hagyaték/