Iskolánk is bemutatkozott Karván

2022. március 28.
2021/2022
b

2022.március 26-27-én került megrendezésre a "Hungarikum Pedagógus Műhely a Felvidéken" elnevezésű rendezvény, a festői szépségű Dunaparton: Karván.
A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával zajlott a kétnapos találkozó, ahol bő programmal gazdagodtak a résztvevők. A pénteki nap délutánján Szanyi Mária előadását hallhatták a jelenlévők, majd egy izgalmas kincskereső játék valósult meg a faluban. Ezt követően bemutatták a helyi templomot, a Szarvassy-kastélyt és az est társasjátékozással ért véget.
Másnap, azaz szombaton, 6 felvidéki település mutatkozott be a helyi kultúrházban: Madar, Csicsó, Búcs, Bátka, Hetény és Érsekújvár. A résztvevők elmesélték a náluk zajló értékgyűjtő/őrző jó gyakorlatokat. Iskolánkat és Érsekújvár városát az ötödikes Kincskeresős diákok mutatták be: Jaruska Dorka, Páleník Lilien, Staňo Leila és Zemes Tamás. Felkészítő tanáruk Benyovszky Ágnes volt. A Hungarikum Pedagógus Műhely pályázatában az iskolánkon működő magyar rovásírás - és hagyományos íjászat szakkörök munkássága is teret kapott. Az előadásokat követően, az iskolánk mellett működő Bottyán János íjászcsapat egy hangulatos íjász-bemutatóval kedveskedett a résztvevőknek, Nyári Zoltán vezetésével. A tartalmas délelőtti programok után a diákokkal még megnéztük a Duna-partot, ill.a 16 méter magas kilátó tornyot is.

Ezúton is köszönet minden szereplőnek, az őket támogató szülőknek, Ági kolléganőnek és az íjászoknak.

 

Salgó Gabriella tanító néni