Miénk a város - verseny - eredményhirdetés

2020. február 7.
2019/2020
bev_kep

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2019-ben, a külhoni magyar gyerekek évében 7. alkalommal hirdette meg a „Miénk a város“ elnevezésű versenyt, amelybe iskolánk immáron második éve kapcsolódott be. Ahogy azt megtudtuk a díjátadón, idén is több ezren vettek részt a játékban a Kárpát-medencéből. A legsikeresebben szerepelt 185 gyermekből, 16 felvidéki oktatási intézmény 26 nyertese közt szerepelt a Czuczoros kisdiák is, Deák Vilmos – III.A osztályos tanulónk.

A négy hétig tartó összmagyar verseny közösségkovácsoló feladatait örömmel és még nagyobb lelkesedéssel oldotta a Deák család is. A feladatok minden évben egy adott tematikát ölelnek fel:  a család, az összetartozás, az együtt foglalkozás élményét. A diákok szüleikkel és tanáraikkal együtt fogalmaztak, fotóztak, verset írtak és egyéb kreatív tevékenységeknek tettek eleget.

A nyereményeket 2020. február 5-én, a volt komáromi Danubius diákotthon nagytermében megrendezett ünnepségen vehették át a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Czimbalmosné Molnár Éva főosztályvezető és munkatársa, Csányi Norbert, valamint a Czibula Ádám felvidéki igazgató által képviselt Bethlen Gábor Alap és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége képviselőitől. A Csodasarok idén 100 ezer forint értékű, könyvekből és képességfejlesztő játékokból álló ajándékcsomagot tartalmazott.

            A versenyzők, felkészítőik, intézményvezetők és családtagok körében zajlott ünnepi díjátadás hangulatát a komáromi Jókai Mór Alapiskola kultúrműsora és a tanyi alapiskola kisdiákjainak a fellépése színesítette.

A Csodasarok jutalomcsomagot Felvidéken a Zsigárdi Alapiskola, az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola, a Vágfarkasdi Alapiskola és Óvoda, az Alsószeli Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola, a Tanyi Bóbita Óvoda, a tanyi kisiskola, a vajáni Református Egyházi Alapiskola, a kisudvarnoki Magyar Tannyelvű Alapiskola, a Nánai Alapiskola, a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda, a Hidaskürti Alapiskola, a Kisgéresi Alapiskola, a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda, valamint a Sajógömöri Alapiskola vehették át.

Ahogy azt Czimbalmosné Molnár Éva elmondta: Ezzel a játékkal szeretnénk ösztönözni az óvodásokat, kisiskolásokat, hogy a saját kreativitásukkal, tehetségükkel, kitartásukkal tegyenek a közösségükért, az iskoláért, óvodáért. Így már kicsi korukban megtanulják, hogy mi az az összetartozás“.

            Büszkék vagyunk iskolánk kisdiákjára, és ezúton is gratulálunk a sikeréhez!

Gabika tanító néni