Határtalanul - Budaörsről érkeztek látogatóba

2018. március 22.
2017/2018
Határtalanul - Budaörsről érkeztek látogatóba

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Határtalanul! program keretében idén is több magyarországi iskola látogat el hozzánk a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteik bővítésének érdekében. A HATÁRTALANUL! program célja a magyarországi köznevelési intézményben nappali rendszerű oktatásban részesülő diákok – Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásának támogatása.

Ma vendégül láttunk egy közel 50 fős csapatot Budaörsről. Az intézmény, melyből érkeztek a diákok és pedagógusaik: a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium. Elkísérte őket Dr.Czuczor Gergely igazgató úr is, akinek felmenői a szomszédos Szímő településről származnak.
A diákok megismerkedtek az iskola történetével és jelenével, majd villámlátogatást tettek egy-egy véletlenszerűen kiválasztott osztályba is. A 2.B-ben egy szlovák óra közepébe csöppentek, így a gyerekeink bemutatkozása után közös éneklésbe is fogtak. Zengett a Tavaszi szél vizet árasz....
Az igazgató úr értékes könyvcsomaggal ajándékozott meg bennünket, mely az iskolai könyvtár állományát bővíti majd. Elmondása szerint szívesen viszonozná a vendéglátást s akár testvériskolai kapcsolattá is alakulhat a két intézmény közötti együttműködés.

Kívánunk a csapatnak feledhetetlen felvidéki élményeket, köszönet a látogatásért!