Az angol nyelv legjobbjai

2017. november 20.
2017/2018
Az angol nyelv legjobbjai

2017. november 15-én került sor az angol olimpia iskolai fordulójára. Ahogy eddig minden évben, most is A és B kategóriában versenyeztek a 6.és 7. osztályos, illetve a 8.és 9. osztályos tanulók. Mindkét angol teremben folyt a verseny első része, az írásbeli rész. A gyerekek 4 feladatlappal dolgoztak. Először egy hallgatott szöveg alapján oldottak meg feladatokat. A második feladatban egy szöveget olvastak el és az alapján válaszolták meg a kérdéseket. A harmadik feladatlappal a szókincsüket mértük fel, ay utolsó pedig nyelvtani feladatokat tartalmazott.
Az eredmények alapján mindkét kategória legjobb 6 tanuló jutott tovább a szóbeli megmérettetésre.
A kommunikációra épülő feladatsor 2 részből állt. Kép alapján kellett történetet kitalálniuk, nagyon frappáns történeteket, ötleteket hallgattunk. A második feladat abból állt, hogy párbeszédben kellett meggyőzniük tanáraikat az egészségtelen táplálkozás „fontosságáról“.
Eredményeink:
A kategória
1. Kis Tamás Kristóf, 7.B
2.
Udvardi Máté, 7.A
3. 
Keve Máté, 6.A

B kategória
1. Berta Ádám, 9.A
2. Hoffmann Andor, 9.B
3. Ábrahám Gábor, 9.B

Mindenkinek szívből gratulálunk!
A résztvevőknek további jókedvet és szorgalmat kívánunk az angol nyelv tanulásához és gyakorlásához. Az első helyezetteknek sok sikert kívánunk a januári járási fordulóban.

Čerňan Andrea