A Rákóczi Szövetség ösztöndíja

2017. október 26.
2017/2018

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség beiratkozási programjának keretében idén is ösztöndíjban részesülnek az iskolakezdő elsős gyermekeink.
Az ösztöndíj értéke 10 ezer forint, amit támogatási szerződés keretében vehetnek át az iskolakezdők szülei. Köszönet érte a szövetség képviselőinek és a szervezet támogatóinak, akik között több száz magyarországi önkormányzat, civilek, közéleti személyiségek, politikusok és alapítványok sorakoztak fel.

A Rákóczi Szövetség egyik hosszútávú célja, hogy gátat szabjon az asszimilációnak, ráirányítsa a magyar családok figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára és helyességére. Támogatásuk nem csupán az anyagi hozzájárulást jelenti a családok kiadásaihoz, hanem kifejezi a magyarországi társadalom szolidaritását is a felvidéki szülők, illetve a magyar intézménybe járó gyerekek iránt, támogatva ezzel a magyar közösségek megmaradását.

A támogatás átadásának ünnepélyes pillanatára 2017. november 9-én, 16 órai kezdettel kerül sor az iskola étkezőjében, melyre szeretettel várjuk az elsősöket szüleik kíséretében.