55 éves évfolyamtalálkozó

2017. október 6.
2017/2018
55 éves évfolyamtalálkozó

Az évfolyam 3 végzős osztályából több mint ötvenen vettek részt a találkozón. Az iskola kórusának egy része a sulidalt énekelte el, Dóczé Dávid pedig Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című költeményét adta elő a vendégeknek. Csizmadia Béla, aki az egyik osztályt vezetését kezdő pedagógusként vette át, szintén tiszteletét tette a rendezvényen.
Az egykori diákok nevében Szaló Éva mondott köszöntőt, majd az igazgatónő szavai után emléklapot vehettek át az iskola jelenlegi vezetőségétől.

"Emlékezni jöttek, emlékezni az alma materre, mely tudást adott. Mindezt anyanyelvükön tehették. Ma már ez természetes – illetve annak kéne lennie. A magyarság vállalás. S az Önök szülei vállalták, hogy magyarok. Érték volt magyarul tanulni, hiszen ez a nyelv olyan édes, mint a méz és oly illatos, mint a szegfűszeg, bazsalikom és zsálya. Miért szeretünk magyarok lenni? Mert a nemzetiségi létünk megtanít küzdeni, kitartani, összetartani és megtartani. "Mert a gyökér az megmarad" – ahogyan Wass Albert mondja. Bízom benne, hogy a mai fiatal szülők közül sokan tudják, hogy a jövőt magyar nyelven írják. Gyermekeinket az iskolában arra tanítjuk, hogy tiszteljék a múltjukat, őrizzék meg és adják át az utódaiknak. Hogy sikerült e? Az majd az évek mutatják meg. Talán nem lesz újra 4 osztályos évfolyamunk, de mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk ezt az erős magyar bástyát Érsekújvárban."

Érsekújvár város honlapján is található egy fotodokumentáció az évfolyamtalálkozóról az alábbi linkre kattintva:
http://www.novezamky.sk/hu/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700041&p1=2397&id=3578