Tanulmányi kirándulás Budapestre

2017. január 23.
2016/2017
Tanulmányi kirándulás Budapestre

A Czuczor Gergely Alapiskola 2017. január 24-én, kedden tanulmányi kirándulást szervez a felső tagozatos diákok számára Budapestre. Igyekeztünk olyan programot összeállítani  az érdeklődő tanulók részére, mellyel interaktív utazást teszünk lehetővé egy láthatatlan világba, majd a „tudományba“ - a veszély és a látvány birodalmába, végül a „cápás állatkertbe“, a Tropicariumba.

A kirándulás önköltséges, ára 27 €. Az ár tartalmazza az útiköltséget, a belépőjegyek árát és a külföldre szóló biztosítást.

Indulás reggel  7.00 órakor az iskola épülete elől.

 

Programpontjaink:

 10.00 órakor – „Láthatatlan kiállítás“ megtekintése

Egy óra kalandozásra kerül sor teljes sötétségben. A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ. A kiállítás a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

12.00 órakor –  Látogatás  a Csodák palotájában

A Csodák palotája nem csupán egy kiállítás, hanem fizikai játszóház, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket. A diákok saját tempójuk és kedvük szerint próbálhatják ki az interaktív eszközöket.  13.00 órakor az Öveges teremben Fizika Show-n veszünk részt,  ahol  olyan kísérleteket mutatnak be számunkra tűzzel, vízzel, levegővel, amiket otthon semmilyen körülmények között  NEM készíthetünk el! Lesz tűz, füst, robbanás, színes kavalkád, látványos fizikai és kémiai kísérletek, biológiai bemutatók.

  15.00 órakor  –  Belépés  a Tropicariumba

A „cápás állatkert“ a világ minden tájáról érkező állatok hadával várja látogatóit. Az állatkert lakói között egyaránt megtalálhatók a lusta aligátorok, egzotikus hüllők, kétéltűek, apró majmocskák, szabadon repkedő madarak, több ezer színes halfaj képviselője és természetesen a cápák is. A rájasimogató medencében megsimogathatjuk valamint megetethetjük a tengerek fenséges élőlényeit. A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványfolyosónak köszönhetően karnyújtásnyira csodálhatjuk meg a cápákat. Az esőerdő részen, az aligátorok felett elered a trópusi eső.

A visszaérkezés várható időpontja kb. 19.00 óra.

Kalandra fel!  Legyen szórakoztató, látványos, élményekkel teli napunk!

Zelenai Judit, szervező