Fa-hét a 4.A-ban - szerda

2017. május 18.
2016/2017
Fa-hét a 4.A-ban - szerda
  1. május 17.

A szerdai nap az osztályunk életében is (főleg) az I. VOX IUVENTUTIS eseményről szólt. Nagyon büszkék vagyunk osztálytársainkra, akik szereplésükkel gazdagították az énekkar és a tánccsoport előadását. Név szerint: Illéš Erik, Muči Marcus, Nyári Dávid Gergő, Puss Veronika és Barák Rebeka. Ők már a délelőtt folyamán gyakoroltak, beénekeltek az iskolában, majd közösen átvonultak a Lovardába szerepelni.

Ez idő alatt, az iskolában maradt osztálytársaik folytatták a Mi fán terem c. társasjátékot. Sok hasznos információval gazdagodtak ismét a gyerekek. A tízórai szünetet követően véglegesítettük a tegnap és azelőtt elkészített alkotásokat – helyenként még ragasztottunk, utána pedig lakkoztunk. Az újdonság, ami ma elkészült: spatulás, kagylós ceruzatartó. Sok kreatív ötlet született a nagy munkálatok alatt. A tanítás végeztével a szabadban töltöttünk egy tanórát. A gyerekek feladatul kapták elsősorban felismerni a futópályán és az iskolaudvaron lévő fafajtákat, majd pedig megszámolni azokat. A friss levegőn végzett kis matematika jól esett a gyerekeknek is. A számításaik és felismeréseik alapján, az említett két helyszínen, összesen 136 fát számoltak össze. Az elmúlt két nap előadásait követően könnyedén meg tudták különböztetni a fellelt fafajtákat, mint pl.: fenyőfák, juhar, hárs, nyírfa, tuja, nyárfa, tölgy, vadgesztenye, akác, platánfa, fűzfa.

A tanítás végeztével, a Lovardában megtekinthették az érdeklődők a gálaműsort. Ott már felléptek nem csak az alsó-tagozatos énekkar tagjai, de a felnőtt Czuczoros énekkar is. Öröm és megható érzés volt látni, s hallani együtt énekelni kicsit és nagyot! :)

Gabika tanító néni