FA-hét a 4.A-ban - hétfő

2017. május 15.
2016/2017
FA-hét a 4.A-ban - hétfő
  1. május 15.

Iskolánk IV.A osztálya a Fa-projekt keretén belül egy élménydús hetet kezdett. Hétfőn reggel egy orgonabokor elültetésével indították a napjukat. A bokor felajánlását ezúton is köszönjük Salgó Zoltánnak és Máriának! Annak érdekében, hogy a bokor "életre keljen", a gyerekek az Orgona ága c. énekkel köszöntötték új helyén a virágot.

Az udvaron maradva a gyerekek összeálltak egy élő lombkoronává is. Ugyanis a mai nap egyik feladata az volt, hogy a lehető legzöldebb öltözékben jöjjenek iskolába. Egy fénykép erejéig tartott az alakzat, majd folytatódott a munka az iskola falain belül.

Az interaktív teremben megtekintette az osztály a Nagy fafilmet. A kocsányos tölgy életét bemutató dokumentumfilm rendkívüli módon tárta a nézőközönség szeme elé a tölgy mindennapjainak egy-egy szeletét. Hasznos, tanulságos és mindenképpen megszívlelendő a film által közvetített üzenet.

A délelőtt folyamán a diákok egy kis barkácsolással is élénkítették napjukat. A fa-spatulákból készített kis vitorlások gyorsan elkészültek. Ugyan a festés, ragasztás és nyírás próbára tette a tanulók türelmét, de a végeredményt figyelembe véve – megérte!

A nap meglepetés-vendége két szakember volt: Kajan Péter és  Keszeg Tibor. A Bajcsról érkezett asztalosmesterek bemutatták a gyerekeknek a mindennapi munkaeszközeiket, elmondták azok használati utasításait, sőt egy pár szerszámot ki is lehetett próbálni. Sok érdekességet megtudtunk tőlük a famunkálás világából. A gyerekeket érdekelte a téma. Több olyan kérdésre kaphattak választ, melzekre csak a szakemberek tudtak nekik válaszolni. Köszönjük még egyszer a beszélgetést! Ajándékul az osztály egy doboz különböző fa-deszka darabokat kapott, amelyhez a tanító néni készített egy-egy oktatókártyát is.

A Fa-hét folytatódik, az élmények gyarapodnak és a diákok tapasztalatokkal gazdagodnak.

Salgó Gabika tanító néni