Erős várunk anyanyelvünk!

2017. március 21.
2016/2017
Erős várunk anyanyelvünk!

Regionális anyanyelvi vetélkedők a Czuczor Gergely Alapiskolában

Anyanyelvünket, ezt a sokszínű, sokarcú csodát egész életünkben tanuljuk. Minél jobban megismerjük, annál szebbnek, gazdagabbnak látjuk. A világról megszerezhető ismereteknek, a művelődésnek a kincsesbányája.
Még február közepén játékos küzdelemre szólítottuk fel régiónk 4. Illetve 7. osztályos tanulóit. Nagyon örültünk, hogy idén 17 csapat jelentkezett. Ez azt bizonyítja, hogy pedagógusaink és tanulóink számára anyanyelvünk ápolása, művelése fontos.

Március 17-én került sor a szórakoztató, vidám vetélkedőkre. A 7.osztályosok játékos foglalkozását sok-sok nyelvi játék, intarzia, anagramma, szólás és közmondás színesítette.
A csapatokat az elért eredményeik alapján sávokba soroltuk. Szoros volt a mezőny, ezért csupán két sávban értékeltük a csapatokat:
Aranysávosok:
Alapiskola Naszvad, Czuczor Gergely Alapiskola, Alapiskola Kürt
Ezüstsávosok:
AdyEndre Alapiskola /Párkány/,Feszty Árpád Alapiskola /Ógyalla/, Endrődy János Alapiskola /Muzsla/, Stampay János Alapiskola /Köbölkút/, II.Rákóczi Ferenc Alapiskola /Gúta/

A negyedikesek 3 fordulóban mérték össze tudásukat. A fordulók között közös játékokkal oldottuk az izgalmat. A csapatok idén rendkivül jól felkészültek voltak, az elért pontszámaik alapján szinte azonos eredményt értek el.
Az első helyezést az ógyallai csapat vitte el, utánuk szorosan az érsekújvári IV.A osztály csapata, a harmadik helyen a kürti csapat végzett.

Minden versenyzőnek gratulálunk. További sok sikert, jó egészséget kívánunk.

Liszka Éva, Kováč Sylvia