Blog

, ,

A napközi eseményei a márciusi és áprilisi hónapokban

 

 

  1. Látogatás a Zmeták Ernő Művészeti Galériában (2019.III.22.,29.)
  2. Író-olvasó találkozó Mészöly Ágnes írónővel (2019.III.22.)
  3. Táncház az iskola tornatermében (2019. III. 26.)
  4. Előadás a víz világnapja alkalmából (2019.IV.5.)
  5. Mátyás király mesedélutánok
  6. Látogatás a Zmeták Ernő Művészeti Galériában (2019.III.22.,29.)

Március hónapot az éves tervben a Művészet hónapjának neveztük el. Ebből az alkalomból a 3. és a 4. csoport gyermekei ellátogattak a Zmeták Ernő Művészeti Galériába. Nem csak szokványos látogatás volt, hanem alkotással összekötött foglalkozás is. Az állandó és az épp aktuális tárlat megtekintése után a gyerekek is „ művészekké“ válhattak.  A harmadikasok  karcolási, nyomtatási technikát próbálhattak ki, a negyedikesek pedig az állandó tárlaton egy maguk által kiválasztott festményt rajzolhattak le. Köszönet Decsi Katalinnak a tartalmas művészeti délutánokért!

Juhász Zsuzsa

2.Író-olvasó találkozó Mészöly Ágnes írónővel

Március 22-én iskolánkba látogatott Budapestről Mészöly Ágnes írónő. A 4. csoport gyermekei nagy szeretettel fogadták iskolánk könyvtárában. Az írónő a Slutty az űrből c. ifjúsági regényét hozta el bemutatásra.  A bemutatást izgalmas beszélgetés előzte meg, felcsigázva a gyerekek fantáziáját és érdeklődését. Hisz ki ne kapná fel a fejét, ha arról olvashat egy izgalmas regényben, hogy igenis vannak földönkívüliek, sőt barátságosak és viccesek…Erről szól Mészöly Ágnes könyve, melyet azóta is folytatásban, közösen olvasunk a napköziben.

Juhász Zsuzsa

  1. Táncház az iskola tornatermében
  2. március 26.-án mintegy száz gyermek ropta a táncot iskolánk tornatermében. Jó volt látni, ahogy a napközis gyermekek a nevelő nénikkel együtt perdültek és fordultak a zene ritmusára. Az össznépi vigassághoz jól illettek a csallóközi népi gyermekjátékok és a jókai polgári táncok. Jó mulatság volt!

Huszlicska Ágnes

4.Előadás a víz világnapja alkalmából

Március 22.-e a víz világnapja. Ez alkalomból egy rövid, de annál érdekesebb kísérlettel egybekötött beszélgetésen vehetett részt az I. és az V. napközis csoport a II. csoport napközijében április 5-én.

Mihalovics Zsuzsi nevelő néni Sárika babával és egy különleges szerkentyű segítségével nagyon érdekes és tanulságos kísérletet mutatott be, mely bebizonyította, hogy a csapvíz bizony némi szennyeződést is tartalmaz. Ezután a tesztelés után a gyerkőcöknek lehetőségük nyílt arra is, hogy megkóstoljanak és összehasonlítsanak egy speciális víztisztító berendezéssel átszűrt vizet a szűretlen csapvíz ízével.

 

Gondžala Kondicz Katalin

  1. Mátyás király mesedélutánok
  2. március 19-én és áprilisban három alkalommal ismét mesedélutánokra került sor az V.napközis csoportban, ezúttal A kolozsvári bíró című mesére érkeztek a vendégül hívott napközis csoportok. A papírszínház végén mindannyiszor reneszánsz korabeli tánccal ünnepelte a gyermeksereg Mátyás király igazságtételét.

Március 22.-én és április 26.-án az I.napközis csoportban várták a gyerekeket  mesedélutánra, mégpedig az Egyszer volt Budán kutyavásár-ra. A kis elsősök és másodikasok nagy szeretettel báboztak a többieknek nem kis sikerrel.

Huszlicska Ágnes

Április 24.-én az interaktív teremben várt a gyerekekre egy újabb érdekes előadás, ahol a királyról előkerült érdekességekről, származásáról, fekete seregéről és Drakula grófról esett szó. Mindeközben három mese – A névnapi jóslat, A kolozsvári bíró, Kinizsi Pál – rövid történetét is élvezhették a jelenlévők. A prezentáció kérdéssorozattal zárult, amelyre a gyerekek ügyesen adták meg a válaszokat.

Mandák Adrianna

 

A Mátyás király mesedélutánsorozatot a IV.csoport tanulói zárták április 25.-én a kis tornateremben. A negyedikes lányok nagy odaadással és jókedvvel készültek a Mátyás vargája című mesével. A színdarabbal óriási sikerük volt a nézőközönség körében.

Jó volt látni és megismerni ennyi szép mesét és érdekességet Corvin Mátyásról!

Huszlicska Ágnes

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük