Blog

, ,

14. Területi Rovásíró verseny és Hagyományőrző Nap Budapesten

A XVII.kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskola immáron 14.éve rendezte meg a hagyományőrző napot. A rendezvény színes programja között szerepelt az a rovásíró vetélkedő is, ahol iskolánk diákjai személyesen találkozhattak Friedrich Klárával és Szakács Gáborral – magyar rovásírásunk hiteles példaképeivel. Nagy öröm volt számunkra, amikor még a tavasz kezdetén megérkezett a meghívó Kósa Erika kolléganőtől. Szeretetteljes vendégszeretetük idén is határtalannak bizonyult!

Iskolánkat ez alkalommal a hatodik évfolyam leszorgalmasabb rovásíró diákjai képviselték: Pupák Viktória (6.b), Puss Veronika (6.b) és Nyári Dávid Gergő (6.a). E napunk nem csak a rovásvetélkedőről szólt, hanem a magyar főváros megismeréséről is. A gyerekek megcsodálhatták a budapesti tömegközlekedés szépségeit (metró, villamos, földalatti, vonat, busz), ill.egyes nevezetességek meglátogatására is futotta az időnkből.

Természetesen, a hagyományőrző napon, az iskola udvarán a gyerekek és az őket kísérő szülők is részesei lehettek az egész napos rendezvények sokadalmának: kipróbálhatták az ősmagyar íjászatot, meghallgathatták az egyes népzenei előadók és énekkarok koncertjét, megcsodálhatták az iskola néptánccsoportjának nagyszerű fellépéseit és sok más kézműves foglalkozást is kipróbálhattak. Ezúton is köszönet Pupák, Puss és Nyári család résztvevőinek!

A gyerekek a rovásíró vetélkedőn is remekeltek:

Felső tagozatos korosztály 1.helyezés: Puss Veronika

2.helyezés: Nyári Dávid Gergő

4.helyezés: Pupák Viktória

Külön versenyszámként, az összerovások átírásában is jeleskedtünk:

1.hely: Puss Veronika

3.hely: Nyári Dávid Gergő

Ennek  a versenyszámnak köszönhetően, idén először került a Felvidékre a vándordíj. Nagy megtiszteltetés volt átvenni a szkíta lovasszobrot, magától az alkotótól: Babusa Jánostól.

Köszönet a szervezőknek, a diákoknak és kedves szüleiknek!

Salgó Gabika tanító néni

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük